Skip to main content
Submitted by mvoppen on

CAPTURE zet volop in op de ontwikkeling van modulair online leermateriaal en allerlei vormen van blended learning. Het gebruik van kwalitatief videomateriaal zoals kennisclips, presentaties en animaties is daarbij erg belangrijk. Om de continuïteit van onze werking te garanderen, zijn we op zoek naar een bijkomende jobstudent voor het versterken van de Videostudio die een engagement op de middellange termijn wil aangaan.

Jouw opdracht

Opnames van kennisclips in de opnamestudio of op verplaatsing

In onze Videostudio (CAPTURE – eiland Zwijnaarde) maken we video-opnames met sprekers voor kennisclips en promomateriaal. De beschikbare tools daarvoor zijn o.a. videocamera’s, green screen, auto-cue,…

We zetten ook actief in op beeldcaptatie ‘op verplaatsing’ waarbij we labo’s, installaties, excursies en zo meer filmen. Dat beeldmateriaal kunnen lesgevers dan verwerken in lessen.

Montage van kennisclips in Camtasia Studio

Nadat video’s met de sprekers zijn opgenomen, dient het beeldmateriaal gemonteerd te worden tot aantrekkelijke kennisclips. We gebruiken hiervoor Camtasia Studio.

Dit kan het volgende inhouden:

 • aanmaken van animaties, ondertiteling, titelschermen, credits
 • toevoegen van geanimeerde slides, lijsten, aanduidingen, zoom en pan, split-screen, transities, fade in/out

Omvormen van leermateriaal naar een interactief leerplatform

We maken leerinhoud aantrekkelijk door die aan te bieden in een combinatie van tekst en beeld, geanimeerde kennisclips, korte video's, schema's en interactieve opdrachten (bvb. multiple choice quiz, drag-and-drop oefeningen,…). Al deze kennisbouwstenen vormen samen modules en worden geïntegreerd in een interactief leerpad (Thinkific).

Occasionele opdrachten

De Videostudio verzorgt ook occasionele opdrachten rond training en kennisoverdracht waarbij de jobstudenten worden ingeschakeld.

Jouw profiel

De opdracht vraagt om zowel inhoudelijke en technische vaardigheden alsook oog voor lay-out. We zoeken dus naar iemand met het volgende profiel:

 • Je hebt goede kennis van het Engels, o.a. voor de ondertiteling van kennisclips en contact met onderzoekers
 • Je bent sterk IT-vaardig en vertrouwd met het werken in MS Office
 • Je hebt aantoonbare expertise in videobewerking (Camtasia Studio is een plus)
 • Ervaring met het gebruik van Ufora als auteur of gebruiker is een troef. Voor het leerplatform Thinkific krijg je desgewenst een stoomcursus
 • Je hebt interesse in onderwijs en meer specifiek de ontwikkeling van online leermateriaal
 • Sterke planning- en communicatievaardigheden o.a. voor de boekingen van de videostudio, communicatie met docenten en assistenten bij het opzetten van content in de leerplatformen etc.
 • Je kan deadline-gericht werken
 • Je bent bij voorkeur student aan de UGent of binnen de associatie
 • Bijkomende troeven: Kennis van HTML, CSS, Adobe Photoshop of andere beeldbewerkingsprogramma's

Wat wij bieden

Je werkt binnen een Ugent omgeving met heel wat (internationale) onderzoekers samen. Daarbij krijg je veel autonomie en vertrouwen, maar uiteraard ook voldoende ondersteuning en kadering binnen het videoteam.

Jobstudenten worden volgens salarisschaal 3.1 van de Universiteit van Gent betaald.

Periode – Uurregeling

Start met onmiddellijke ingang. We zoeken bij voorkeur iemand die op middellange termijn inzetbaar is, dus huidig en volgend academiejaar. 1-2 dagen per week. Uit te breiden met een contract voltijds of halftijds in de zomermaanden, in onderling overleg.

Om de combinatie met studies haalbaar te houden, zijn momenten van tewerkstelling flexibel en in onderling overleg te bepalen. Tijdens examenperiodes is het uiteraard mogelijk om minder te werken. 

Plaats van tewerkstelling:

CAPTURE          
Frieda Saeysstraat 1, Zwijnaarde, 9000 Gent       
Occasioneel op verplaatsing

Interesse? Stuur je CV en korte begeleidende motivatiebrief (in het Engels) naar training@capture-resources.be, bij voorkeur met voorbeelden van eerder relevant videowerk dat je maakte. 

Deadline